03/05/2019

Denis Thériault - Pošťákova snoubenka

Milý čtenářský deníčku,

napsat pokračování knihy s dokonalým koncem jen proto, že si to fanoušci přáli, téměř vždy skončí špatně. Nejinak tomu bylo v tomto případě. Předchozí konec hloupě obejitý, překombinovaný děj, žádná kouzelná haiku a naprosto stupidní konec.

zdroj: goodreads.com

V relativně krátkém úvodu autor popíše děj předchozího dílu Podivuhodný život osamělého pošťáka z pohledu servírky Taniy, která je do pošťáka nešťastně zamilovaná. Při fatální nehodě mu poskytne první pomoc a tím ho zachrání. Postupně odhaluje jeho tajemství a když se konečně probere, využije jeho amnézie a přesvědčí ho, že je jeho snoubenka.

Děj dále pokračuje nesmyslnými twisty a úplně špatnými a nevěrohodnými rozhodnutími hlavních postav. V prvním díle sloužili lidé pouze jako autorovi loutky, pouhé kulisy k hlavnímu tématu, tedy milostným dopisům v podobě haiku a tím, jak je psát. Tady se autor pokusil soustředit více na příběh a charaktery a zoufale mu to nešlo.

Původně jsem dala dvě hvězdičky, ale teď, když o tom zpětně přemýšlím, vlastně vůbec nevím, proč by si kniha měla vysloužit víc než jednu. A tu dostává pouze za to, že s ní člověk nemusí ztrácet čas déle než dva dny, čte se opravdu rychle.

Závěrečné hodnocení: 

Žádné komentáře:

Okomentovat